Main menu:

Site search

Categories

April 2009
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Tags

Pimpelipom (kuka näitä otsikoita aina jaksaa keksiä?)

Ensimmäinen leskenlehti Tallinnassa Tartu maanteen laidassa. Ensimmäinen nokkosperhonen leikkikentän laidalla. Kaksi unenpöpperöistä kimalaista. Puolikuinen peipponen Kylmäkoskella, vähäinen västäräkki Kangasalla. Ensimmäinen hyttynen verannalla saunan jälkeen. Pihapensaissa yön aikana venyvät lehdenalut. Tampereen Pakkahuoneen seinustalla ensimmäinen vihreä paju. Takaisin Tallinnassa ensimmäistä kertaa tuoreen ruohon tuoksu. Matkalla Tallinnasta Tarttoon pienissä koivuissa hennon vihreää. Ja Tartossa – täydet lehdet koivuissa, vaahteroissa. Keskustorin suihkulähteessä pulppuava vesi. Jääkaapissa sima valmista. Mikolta saatu avaruuskukka pistokkaineen riehaantunut kasvamaan hulvattomasti. Melkein tuli itku, kun varmistui, että tänä keväänä en itse näe pihakoivujen lehtien puhkeavan.

Tasan vuosi sitten tarkistin viime hetken paniikissa viimeisiä taulukoita gradustani ja varttia vajaa vuosi sitten lähetin graduni painoon. Mitä olen sen jälkeen saanut samalla saralla aikaiseksi, onkin eri juttu, mutta tuli silti nostalginen olo toissapäivänä, kun kävelin Tampereen yliopistolle jatkotutkimusseminaariin esittelemään väitöstutkimusaihettani ja pitämään harjoitusesitelmää ensi elokuun konferenssiesiintymistäni varten. Pelottava Esa Itkonen oli mahdottoman innoissaan aiheestani (“Tästähän voisi kirjoittaa monta väitöskirjaa! Mutta jätä jotain postdokkiinkin, jota teet sitten, kun haet professorin virkaa…”), mukava Yrjö Lauranto antoi mahdottoman hyviä ideoita jatkokehittelyyn ja ykkösohjaajani Anneli Pajunen kannusti mahdottomasti muuten vain (ja kertoi, että voisin ehkä saada oppiaineen tiloista työhuoneen syksyllä). Kukaan ei syönyt päätäni, enkä vissiin puhunut edes kovasti puppua. Siistiä.

Jotain minun piti vielä kertoa. No, ehkä tulee joskus mieleen. …ai niin, tätilässä oltiin kiinnostuneita tammikuisen Kilpisjärven-matkan kuvista – täältä löytyy kokoelma kaikilla mahdollisilla kameroilla otettuja kuvia (tekstitykset ovat tosin ranskaksi). Kylläpä siellä vain oli komeita maisemia. Ja mukava mökki. Ja hyvää ruokaa. Ja loistavaa seuraa. Melkein tulee talvea ikävä. No, pianhan helmikuu jo koittaakin.

Hyvää vappua : )

Comments

Comment from äiti
Time April 30, 2009 at 17:51

Paljonlaisesti pääskyjä tammikuuksi:)

Comment from maijahii
Time April 30, 2009 at 20:20

No hyvä että on Esa Itkosella siun urasuunnitelmat noin selvillä… Palkkaatko miut sitten toimistosihteeriksi laitokselle kun olet siellä pääproffana? Kiitos.

Mutta eikö olekin kiva saada kannustusta? Kyllä ne näköjään sitäkin osaa. 🙂

Comment from Leena
Time May 2, 2009 at 7:00

Kiitos kuvien osoitteesta. Oli oikein mukava niitä selata. Muista varata aikaa tätilään, kun suven kynnyksellä tulet.

Comment from maija
Time May 3, 2009 at 13:47

Urasuunnitelmissa on (mm.) sellainen ongelma, että nuo nykyiset rohvessorit tuntuvat unohtuneen kammioihinsa keikkumaan vielä eläkeiän jälkeenkin – mistäs niitä pääprofessorin paikkoja sitten uusille tohtoreille keksitään, jotta saadaan laitoksille ujutettua kätevänpäteviä toimistosihteereitä? Kannustus ja usko tuntuisivat mahdottoman hyvältä, jos ei samalla olisi varsin suuret epäilykset projektin edistymisestä ja siitä huono omatunto. …Ja siltikin tuntuu oikeastaan aika kivalta.

Write a comment