Main menu:

Site search

Categories

July 2010
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Tags

Täällä taas. Vielä. Edelleen.

Vietin tässä vajaan kolme viikkoa Belgian ja Ranskan mailla: morsiussaunotin Saksassa belgialaisen morsiamen, hävisin mölkyssä ranskalaiselle pormestarille, vietin päivän Atlantin rannalla aurinkovarjon alla päästä varpaisiin vaatetettuna (enkä palanut), yövyin vastapäätä sokeakoiratoiminnan aloittanutta belgialaista, kävelin kilometritolkulla hengästyttävän hienoja Pariisin kivitalokortteleita, söin mahan täydeltä naapurin kirsikoita, kastuin Ranskan kansallispäiväparaatin yleisössä, kastuin Belgian kansallispäiväparaatin yleisössä, tanssasin aamuyöhön belgialais-espanjalaisissa häissä ja luin ja söin ja nukuin. Ihan oli asiallinen Euroopan-loma.

Ikävä kuitenkin oli – Näsijärveä. Lomakin tuntui alkavan vasta silloin, kun kotiinpaluuyön jälkeisenä iltapäivänä sukelsi Nässyyn ja totesi, että hyvänen aika, miehän jaksan uida yhteen menoon vaikka kuinka ja minne. Ja että vedessä on hyvä ja aurinko paistaa ja vesi kimaltaa ja metsä on vihreä ja laiturilla on uimisesta väsyneen köllötysparatiisi. Olkoonkin, että mesosin tätä jo vuosi sitten, julistan siitä huolimatta: ensi kesänä minua ei sitten saa heinäkuussa Suomesta yhtään minnekään.

Kesä on kiva juttu. (Erityisesti kun hyttyset eivät tykkää kaupungista.) Sen lisäksi, että voi uida vaikka kuinka ja minne, voi myös ostaa syksyn varalle juoksutrikoita ja -takkeja 70 prosentin alennuksella. Voi pyöräillä t-paidassa, eikä tule kylmä. Voi laittaa pinkkiä kynsilakkaa, ilman että se näyttää kauhean hölmöltä. Voi pakastaa 10 kiloa mansikoita. Voi iloita rakastuneen ystävän onnesta. Voi pestä hiukset järvessä. Voi mennä nukkumaan vasta luettuaan kolmannenkin luvun Harry Potteria, kun aamulla ei tarvitse herätä. Voi välillä vain olla ja möllöttää, ihan kevyesti vain, eikä kukaan vaadi mitään eikä pidä mitään eikä paljon kiinnostakaan. Ihan vain. Kesä.

Comments

Comment from äiti
Time July 26, 2010 at 13:29

Kyllä hyttyset kesään kuuluu. Ja mäkäräiset. Ensimmäiset punikkitatit (terveisiä Mikolle;)

Comment from Mikko
Time July 26, 2010 at 15:44

Meiltä löytyi työpaikalta haisumantumukuloita, sieniä nekin. Turun yliopiston selvityksen mukaan erittäin uhanalainen sieni, tavattu aiemmin Suomessa viisi kertaa ja tämä Tamperelainen löytö on toistaiseksi pohjoisin esiintymä. Eivät ole syömäsieniä vaikka tryffeliltä näyttävätkin.

Comment from äiti
Time August 7, 2010 at 17:17

Haluisitko haperoita?

Comment from maija
Time August 11, 2010 at 15:52

Ilman muuta haluan. Tulihan jo sanottua? Ja tatteja ja rouskuja. Ja mustaviinimarjanlehtiä simaa varten. Ja hienon valmiin artikkelin, joka näyttää hyvältä seeveessä. Poimithan talteen, kun tulee vastaan.

Comment from äiti
Time August 29, 2010 at 17:39

Nyt on sitten 8 vuoden odotuksen jälkeen kirkossa urut. Ja kanttori oli hurmiossa.

Comment from maija
Time August 30, 2010 at 9:05

Toivottavasti osasi niillä hurmioltaan ja kaiken odottamisensa jälkeen vielä soittaakin, niin ei mennyt hukkaan. Olisikohan hyvä syy saada itsensä joulukirkkoon tänä vuonna..?

Comment from äiti
Time September 8, 2010 at 20:38

Terveisiä kuorosta! Olipa hauska laulaa koko illan prima vista;)

Comment from maija
Time September 9, 2010 at 10:21

Lisää hyviä syitä mennä tänä vuonna joulukirkkoon! Hyvä äiti!

Write a comment